Oxfam-logo

Wereldwinkel Aarschot

Wereldwinkeldag 12 oktober met grote ruilactie

Datum: zaterdag 12 oktober 2019

Plaats: Wereldwinkel Gasthuisstraat

Wereldwinkel Aarschot houdt grote ruilactie voor eerlijke chocoladesector Op 12 oktober, Wereldwinkeldag, gooit Oxfam-Wereldwinkel Aarschot van 10 u. tot 17 u. zijn deuren open voor een grote chocoladeruil. Met die actie vragen de vrijwilligers meer aandacht voor een eerlijke chocoladesector.

Concreet kan je in onze winkel je oude chocoladeverpakking ruilen voor een Bite to Fight-chocoladetablet van 200 g. Aan de hand van enkele weetjes illustreren onze vrijwilligers waarom zij actievoeren.

Chocolade is immers een miljardenbusiness. Toch leven cacaoboeren in extreme armoede. Ze verdienen slechts één derde van wat nodig is voor een leefbaar inkomen (Cacaobarometer 2018). Om de kloof tot aan een leefbaar inkomen te dichten, betalen wij nu een extra, flexibele Oxfam-premie, bovenop de fairtradepremie. Die gaat rechtstreeks naar de cacaocoöperatie in Ivoorkust. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je dus bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin.

Tijdens je bezoek aan de wereldwinkel kan je ook een postkaart naar de Belgische chocoladesector sturen om die te herinneren aan zijn engagementen binnen het Beyond Chocolatepartnership. Dat initiatief wil ervoor zorgen dat tegen 2030 alle cacao in Belgische chocolade afkomstig is van boeren die een leefbaar inkomen verdienen.

Meer info:
- www.oxfamwereldwinkels.be/bitetofight - www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade

<< Terug naar nieuwsoverzicht